Users Online: 199 
Webportal.com.my - Malaysian Forum Homepage
  New Posts New Posts RSS Feed - Air cond mana best ?
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

9 June 2012 - We have just installed & updated our Forum. All past topics and postings have been purged off. You are advised to repost again. Feel free to post whatever you want but please DO NOT POST SPAM OR MARKETING OFFERINGS. This is strictly disallowed on this discussion website. Failure to adhere to this rule will result in removal & banning without prior notice.

Air cond mana best ?

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
jojomojo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jojomojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 9:44pm
Originally posted by k_hom k_hom wrote:

Originally posted by jiajia jiajia wrote:

Originally posted by Syaqim Syaqim wrote:

Iqmal nak carik air-cond yg mcm mana , budget agak berapa ?

mmg betul kena tengok budjet dulu, skrg air-cond bukan main mahalnya,
lagipun dengan jenis yg mcm2 fungsi.
tak mampu i nak beli air-cond baru.

Boleh beli yg murah sikit punya....
Fungsi byk ialah berita yg baik ni!
teknologi skrg dah high tek....Klaw beli jugak agak jimat elektrik

aah kalau nak yg dapat jimatkan lektrik, cuba awak beli york. york ada fungsi khas penjimatan tenaga. awak tak perlu risau bil naik. sya dah pasang 3 dah kat rumah. mmg puas hati
Back to Top
jojomojo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 May 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jojomojo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 May 2017 at 10:18pm
york best untuk sesapa yg nk pasang aircond kat rumah ka pejabat ka..aku dulu ada mslh tido tp bila guna york ni senang ja tido..york ni ada penjimatan tenaga tau malah ada mod senyap lagi..bertambah tenanglah tido korg..pastu yg pling best sejak aku guna york ni,dia ada ion purifier yg mana udara sekeliling korg mnjadi lebih segar dan sihat..
Back to Top
SaberHun View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SaberHun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 May 2017 at 10:16pm
Originally posted by omona omona wrote:

Originally posted by SaberHun SaberHun wrote:

kalau nak beli air-cond , ada banyak brand yang bagus macam YORK , DAIKIN dan sebagainya , saya rasa u boleh try guna YORK brand , mereka punya product ada banyak function skrg macam jimat electrik , speed pun sangat laju 

tulah tak payah risau lah. bnyak sngt kat psaran. cakap ja nak stail mana konfem dapat. ada duit buleh beli ja.

ada duit mestinya boleh dapat , tapi kena juga pastikan air-cond yg u beli tu adalah yang quality yang baik jugak 
Back to Top
SaberHun View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SaberHun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 May 2017 at 10:35pm
Originally posted by zac1234 zac1234 wrote:

Originally posted by SaberHun SaberHun wrote:

kalau nak beli air-cond , ada banyak brand yang bagus macam YORK , DAIKIN dan sebagainya , saya rasa u boleh try guna YORK brand , mereka punya product ada banyak function skrg macam jimat electrik , speed pun sangat laju 

ye mmg ada bnyk brand yg bagus tapi kita sbg pmbeli pstikn dulu fungsi yg ditawarkan.. tak leh redah ja.. nnti menyesal kemudian hari.. tapi klau buleh cari yg dpt jimatkn elektrik so takdelah kos lektrik korg melambung sangat

saya setuju apa yg u ckp , asalnya kita dpt beli produk yg betul supaya tak kan menyesal ,itu paling penting
Back to Top
kikilala12 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kikilala12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 May 2017 at 11:45pm
Originally posted by Siti77 Siti77 wrote:

Originally posted by iqmal iqmal wrote:

nak pindah rumah baru dah , nak tahu air-cond mana ok sikit. rumah lama xde air-cond , ni kali pertama nak beli , tolong sikit ya

Biasa orang beli air-cond sebab nak sejuk kan , saya boleh rekomenkan York air cond sebab dia ada fungsi rapid cooling , dia cepat sejuk. harga dia pun agak berpatutan 
saya dh pakai york..mmg sjuk lah sbb dia ada pengudaraan 3d..udara pun segar ja..saya pun dlm perancangan nak psang lagi kat bilik lain pulak..
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.

Main Page | Search | Auctions | Classifieds | Chat | Forums | E-mail | E-cards | Advertise with Us | Contact Us | Faq

Best Viewed with IE 6.0 & above - 800 X 600 . Concept & Design by XGEN Technologies Sdn Bhd
Copyright © 2017 - All Rights Reserved. Privacy Policy . Terms of Service